residential structures

house Finn Bloemfontein

projects
House Finn was an addition and alteration project to an existing residence. The client brief called for specific extensions to the existing accommodation but crucially an intervention to bring order to the existing layout.

The design concept was to introduce a spine like circulation path stretching from the front door to the extended private studies allowing the house to be experienced as a whole.

The path takes on various functions as it stretches through the house forming an art exhibition space at the entrance lobby while creating a division between the lounge and dining areas in the open plan living room.

The extension includes a private main bedroom and lounge with an en-suite bathing, walk in dresser and private garden. The separated main bedroom unit creates a private retreat for starting and ending the day.

house Finn Bloemfontein